català | español | english

Elaboració

Els “Formatges Torralba” són de llet crua, elaborats seguint de forma fidel els mateixos mètodes tradicionals que venim utilitzant des de fa dècades.

El sabor inigualable de la llet és el fruit d’unes vaques sanes criades en total llibertat i alimentades únicament en prats seleccionats. Les nostres vaques, majoritàriament de raça frisona, són munyides diàriament i la llet és transportada a tancs especials.

Les úniques substàncies afegides a la llet són el quall, els ferments làctics, i la sal. La sal és un conservant totalment natural i és l’ingredient essencial que proporciona al formatge el seu sabor intens i autèntic.

El fogasser, peça de tela blanca utilitzada per a embolcallar la quallada, es ferma amb un lligam i es col·loca sota una premsa. Aquest procés permet que el serigot o líquid residual es desprengui i surti a l’exterior.

El procés de maduració compleix estrictes controls sanitaris i és portat a terme en caves especialitzades on els formatges resten sobre els canyissos durant mesos. Cada peça és untada amb oli i pebre vermell per tal de donar-li a la pell del formatge l’elasticitat idònia.

El mètode artesanal d’elaboració i maduració dels “Formatges Torralba” és el que garanteix que cada peça de formatge sigui única i variï lleugerament en mesura i pes. No existeixen dos formatges idèntics i és aquest el certificat de garantia del nostre producte.
vaca elaboracio canyissos